
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 250 g wody
- 200 g octu, białego 10%
- 40 g cukru
- 20 g soli
- 5 ziaren pieprzu czarnego
- 3 - 4 ziarna ziela angielskiego
- 5 liści laurowych, suszonych
- 250 g musztardy łagodnej, np. delikatesowej
- 125 g oleju
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 426.7 kcal / 1785.1 kJ
- Białko
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 2642.4 mg