Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g papryk, różnokolorowych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 250 g wody
- 200 g octu, białego, 10%
- 40 g cukru
- 20 g soli
- 5 ziaren pieprzu czarnego
- 3 - 4 ziarna ziela angielskiego
- 5 liści laurowych, suszonych
- 250 g musztardy, łagodnej, np. delikatesowej
- 125 g oleju
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1785.1 kJ / 426.7 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 2642.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pikle z krojonej cukinii (TM6)
48 Std. 25 Min
Ogórki w zalewie gyros (TM6)
6 Std. 30 Min
Sałatka z kapusty do słoików (TM6)
4h 45min
Ogórki w zalewie curry (TM6)
25min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50 godz.
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM6)
2 godz. 30 min
Marynowane rzodkiewki (TM6)
48h 30min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM6)
3óra 30p
Mizeria do słoików (TM6)
2h 25min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM6)
2 Std. 45 Min
Papryka po chorwacku (TM5)
35min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6)
2h 40 min