Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g wody
- 250 g ząbków czosnku, nieobranych, z odciętymi piętkami (ok. 4 główki)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 63.6 kJ / 15.2 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 2.7 mg
Alternatywne przepisy
Rumienienie kiełbasy
20min
Obieranie migdałów (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min
Obieranie buraków (z osłoną noża miksującego 2.0)
10min
Mizeria z cienko krojonych ogórków (TM6)
10min
Chipsy z krojonych warzyw (TM6)
1h 45 min
Obieranie i gotowanie młodych ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Obieranie marchewki (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min
Rumienienie pieczarek
25 min
Obieranie młodych ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min
Mizeria z grubo krojonych ogórków (TM6)
10min
Obieranie i gotowanie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Obieranie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min