![Calzone fritto Calzone fritto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89da9aee3c025e09ed67338ba4c9ccab/Derivates/6d35f6183717645d52b5127506c7494230f37005.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 400 g di mozzarella di bufala a pezzi (3-4 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 550 g di pomodori San Marzano, senza semi e a pezzi
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di zucchero
Impasto
- 100 g di latte
- 3 g di lievito di birra disidratato
- 5 g di malto d'orzo
- 400 g di acqua
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 250 g di farina tipo 1
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 15 g di sale
- 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
- 1500 g di olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1211 kJ / 289 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 27.4 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 556.3 mg
Alternatywne przepisy
Cannelloni al ragù
1 Std. 30 Min
Baguette pancetta e provolone
5h 30min
Scarcedda lucana
2h
Indonesian Milk Pie
3 Std.
Taralli alle cipolle
3h 30min
Lingue croccanti
45 分钟
Torta salata con ragù
1 Std. 30 Min
Madeleine alla vaniglia da “La ricerca del tempo perduto”
1 Std.
Cipollata (focaccia con cipolle)
3h 30min
Arancini di riso da "Gli arancini di Montalbano"
3 Std.
Pizza barese ai pomodorini
2h
Focaccia barese TM6
4h