Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cioccolato fondente (75% di cacao) a pezzi
- 250 g di burro morbido, a pezzi + q.b.
- 250 g di zucchero
- 1 cucchiaio di zucchero vanigliato
- 1 pizzico di sale
- 4 uova (temperatura ambiente)
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 2 cucchiaini di cremor tartaro
- 50 g di panna, qualsiasi tipo
- 1 cucchiaio di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1447.9 kJ / 346.1 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 79.7 mg
Alternatywne przepisy
Ciambella soffice con yogurt e farina di carrube
45 min.
Ciambella vaniglia e cioccolato
40 min.
Torta cuore soffice panna e caffè
4 Std. 30 Min
Torta marmorizzata
2h
Ciambella abbraccio
2h
Rotolo al caffe e nocciola
2h 30min
Ciambella al cioccolato e crema gianduia
1h
Rotolo ai frutti rossi
2h
Ciambella ACE
1h 30 min.
Torta Moretta
1h 30 min.
Ciambella al cioccolato
1h 30 min.
Pizza barese ai pomodorini
2h