Wersje kompatybilne
Panzerotto pomodoro e mozzarella con polpo, rucola e ricotta al limone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 100 g di latte
- 15 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 5 g di zucchero
- 150 g di acqua
- 400 g di farina tipo 00
- 100 g di farina di semola di grano duro + q.b.
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 12 g di sale
Ripieno
- 500 g di acqua
- 700 g di polpo fresco
- 200 g di ricotta fresca
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaio di scorza di limone tritata
Terminare la preparazione
- 250 g di salsa di pomodoro
- 300 g di mozzarella a dadini (1 cm)
- 1500 g di olio per frittura
- 100 g di rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2000.6 kJ / 478.1 kcal
- Białko
- 26.8 g
- Węglowodany
- 53.6 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 843.4 mg
Alternatywne przepisy
Cartellate
1h 5 min.
Calzone fritto
5h
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Focaccia a bastone
5h
Panzerottini TM6
4h
Panzerotti
5h
Cannelloni ripieni con ragù alla bolognese (Bimby Friend)
1h 30 min.
Focaccia barese
2h 55min
Pizza barese ai pomodorini
2h
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3h 20 min
Focaccia barese TM6
4h
Pettole pugliesi
3h