Panzerotti

Panzerotti

4.5 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
60 pezzi

Składniki

Ripieni
  • 80 g di scamorza affumicata a pezzi
  • 150 g di salame a tocchetti
  • 100 g di ricotta di bufala, ben scolata
  • 300 g di mozzarella di bufala a pezzi (3-4 cm)
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 300 g di pomodori San Marzano, senza semi e a pezzi
  • 3 - 4 foglie di basilico fresche lavate
  • 1 pizzico di sale
Impasto
  • 100 g di latte
  • 8 g di lievito di birra fresco
  • 5 g di malto d'orzo
  • 400 g di acqua
  • 500 g di farina tipo 0 (forza W 260) + q.b.
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 15 g di sale
  • 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
  • 150 g di cime di rapa precedentemente cotte
  • 1500 g di olio di arachidi

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 68.1 kcal / 285 kJ
Białko 3.1 g
Tłuszcz 3.4 g
Węglowodany 6.8 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 178.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...