Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di latte intero
- 8 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 250 g di farina manitoba
- 60 g di zucchero
- 1 uovo
- 50 g di burro (83% di grassi), morbido
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
- 250 g di burro (83% di grassi), freddo
- 1 uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 15703.6 kJ / 367.3 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 21.5 mg
Alternatywne przepisy
Pizzette rosse
4 godz.
Torta cuore soffice panna e caffè
4sa 30 dk
Pan di Spagna panna e fragole
2sa
Michetta (TM6)
6h 30 min
Panini al latte dolci
12h
Impasto base per pane
1h
Pandoro TM6
15hod. 15min
Pane semplice
4 godz.
Panini morbidi dolci
1 Std. 30 Min
Krapfen con crema pasticcera
4 godz. 20 min
Torta estasi
45min
Focaccia
6u.