Urządzenia i Akcesoria
Cornetti sfogliati (TM6)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz.
12 pezzi
Składniki
Impasto
-
200 g di latte intero
-
8 g di lievito di birra fresco
-
250 g di farina tipo 00 + q.b.
-
250 g di farina manitoba
-
60 g zucchero
-
1 uovo
-
50 g di burro (83% di grassi), morbido
-
1250 g di acqua
-
30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
-
250 g di burro (83% di grassi), freddo
-
1 uovo sbattuto
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Sód
21.5 mg
Białko
7 g
Kalorie
15703.6 kJ /
367.3 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
13.4 g
Węglowodany
36.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pizza romana (di Gabriele Bonci)
24 Std.
Pandoro
15 Std. 15 Min
Panini al latte e burro
3 Std. 30 Min
La colomba perfetta
7 Std.
Colomba
9 Std.
Pizza napoletana
9 Std.
Panettone gastronomico farcito
7 Std. 30 Min
Panini sfogliati
3 Std. 30 Min
Baguette francese (TM6)
5 Std.
Pesche dolci
2 Std.
Mezzelune ripiene
1 Std. 30 Min
Cornetti brioche
6 Std. 30 Min