Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Turdilli
- 30 g di zucchero
- 1 pezzetto di scorza di arancia (senza la parte bianca)
- 280 g di farina tipo 00
- 1 uovo medio
- 1 - 2 pizzichi di cannella in polvere
-
20
g di olio extravergine di oliva leggero
lub 20 g di olio di semi di girasole -
1
pizzico di bicarbonato di sodio
lub 1 pizzico di lievito in polvere per dolci -
100
g di vino dolce
lub 100 g di Vermouth extra dry - olio per frittura q.b.
Glassatura
- 80 g di miele di fichi o di castagno (vedere consigli)
- 50 g di acqua
- codette colorate, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1522.2 kJ / 363.8 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 49.4 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 85.1 mg
Alternatywne przepisy
Baguette con ciccioli
5h
Pesche dolci
2 Std.
Rustici alla scarola
10 Std.
Turcinilli (torcinelli abruzzesi)
3h
Praline con liquore alla mandorla
1sa
Gattò di patate (TM6)
1sa 30 dk
Pane integrale con fichi e noci
4h 30min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1sa 20 dk
Graffe di Carnevale
4 Std.
Cullurielli cosentini
4h 30min
Arancini di riso da "Gli arancini di Montalbano"
3h
Pettole pugliesi
3h