![Pane bigio tostato alla mediterranea Pane bigio tostato alla mediterranea](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/23ddad6d3b156543d168633a5bce185d/Derivates/95cfe08f8990341a8ba446ca38ff563b8baf6b21.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 fette di pane bigio (1 cm)
- 100 g di formaggio (appenzeller, emmentaler, gruviera o gouda), a pezzi (2,5 cm)
- 1 peperone rosso, tagliato in quarti, (circa 120 g)
- 100 g di salame a fette, tagliate in quarti
- 100 g di prosciutto cotto a fette, tagliate in quarti
- 170 g di funghi champignon, freschi, a fette
- 100 g di panna intera
- ¼ di cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe macinato
- ½ cucchiaino di origano, secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1048 kJ / 250 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butter chicken
50min
Cornetti e carne macinata con composta di mele
55 min
Zuppa di arance e zucca
35 min
Barrette ai frutti di bosco
1 godz.
Chicken nuggets e country potatoes con ketchup
1 godz.
Rotolo funghi e peperoni
2 Std. 15 Min
Pollo con couscous
45 min
Amaretti all'albicocca
40 min
Dip di formaggio fresco ed erbe aromatiche
10 min
Gratin di patate
1 godz. 10 min
Soufflé di spinaci e uova
35 min
Insalata di broccoli con pinoli
5min