Pizza frescolina

Pizza frescolina

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
2 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua
    220 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di lievito fresco
    20 g
    2 cucchiaini di lievito secco, (10 g circa)
  • di farina manitoba + q.b.
    400 g
    400 g di farina per pizza, + q.b.
  • di olio di semi (girasole o arachidi) + q.b.
    30 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Farcitura
  • di passata di pomodoro
    100 g
  • di basilico fresco pulite ed asciugate
    2 - 4 foglie
  • di sale
    2 - 3 pizzichi
  • di pepe macinato fresco
    1 pizzico
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    20 g
  • pomodori ciliegino tagliati a metà
    10
  • di rucola le foglie pulite ed asciugate
    90 g
  • di burrata
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 834 kcal / 3489 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 99 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...