Pizza frescolina
TM5 TM6

Pizza frescolina

5.0 (2 oceny)

Składniki

Impasto

  • 220 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 20 g di lievito fresco
    lub 2 cucchiaini di lievito secco (10 g circa)
  • 400 g di farina manitoba + q.b.
    lub 400 g di farina per pizza + q.b.
  • 30 g di olio di semi (girasole o arachidi) + q.b.
  • 1 cucchiaino di sale

Farcitura

  • 100 g di passata di pomodoro
  • 2 - 4 foglie di basilico fresco, pulite ed asciugate
  • 2 - 3 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato fresco
  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 10 pomodori ciliegino, tagliati a metà
  • 90 g di rucola, le foglie pulite ed asciugate
  • 200 g di burrata

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3489 kJ / 834 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
99 g
Tłuszcz
38 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy