Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
-
20
g di lievito fresco
lub 2 cucchiaini di lievito secco (10 g circa) -
400
g di farina manitoba + q.b.
lub 400 g di farina per pizza + q.b. - 30 g di olio di semi (girasole o arachidi) + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 100 g di passata di pomodoro
- 2 - 4 foglie di basilico fresco, pulite ed asciugate
- 2 - 3 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 pomodori ciliegino, tagliati a metà
- 90 g di rucola, le foglie pulite ed asciugate
- 200 g di burrata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3489 kJ / 834 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai broccoli con parmigiano reggiano alle nocciole
40 Min
Guetzli dell’Avvento
Keine Bewertungen
Stufato con patate e champignon
1h
Gratin di broccoli e quinoa
1h 10min
Spätzli alla crema di verza
Keine Bewertungen
Carré d’agnello con couscous alle verdure
50 Min
Pasta sfoglia veloce
2 godz.
Pane di frumento e farro
12 Std.
Tortini alle verdure
55 Min
Crema Thermomix® per le feste
25 min
Focaccia con pomodori
40 Min
Soufflé di spinaci e uova
35 Min