![Pizza frescolina Pizza frescolina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/05E749D0-F467-4DB3-AA86-126988F8E185/Derivates/9F7222FA-63D1-461B-8FE3-5ACC4C7D9A36.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
-
20
g di lievito fresco
lub 2 cucchiaini di lievito secco (10 g circa) -
400
g di farina manitoba + q.b.
lub 400 g di farina per pizza + q.b. - 30 g di olio di semi (girasole o arachidi) + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 100 g di passata di pomodoro
- 2 - 4 foglie di basilico fresco, pulite ed asciugate
- 2 - 3 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 pomodori ciliegino, tagliati a metà
- 90 g di rucola, le foglie pulite ed asciugate
- 200 g di burrata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3489 kJ / 834 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bocconcini di pesce con salsa tartara
50 Min
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Tumbet (gratin di verdure di Maiorca)
1 Std. 15 Min
Mousse di tonno
5 Min
Cookies
50 Min
Panini di San Gallo
26klst 30 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Pizza margherita
2 Std. 10 Min
Rotolo al cioccolato e arancia
Brak ocen
Fideuà di verdure
Brak ocen
Involtini di pollo ai mirtilli e Camembert
45 Min
Dolcetti di avena
Brak ocen