Panzerotti alla romana

Panzerotti alla romana

4.8 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
20 pezzi

Składniki

Impasto
  • di farina
    320 g
  • di burro morbido e a pezzi
    40 g
  • di acqua
    150 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Ripieno
  • di prosciutto cotto a pezzi
    50 g
  • di mozzarella ben sgocciolata ed a pezzi (2 cm)
    100 g
    100 g di scamorza, (o caciotta) a pezzi (2 cm)
  • uovo tuorlo e albume separati
    1
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • farina per il piano di lavoro
  • olio per frittura

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 362 kcal / 1515 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...