Focaccia tramezzino

Focaccia tramezzino

4.7 19 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
6 porzioni

Składniki

Focaccia
  • di zucchero
    ½ cucchiaino
  • di lievito di birra fresco (12 g)
    ½ cubetto
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato, (12 g)
  • di latte + q.b.
    500 g
  • farina per pane
    500 g
  • di sale (10 g) + q.b.
    2 cucchiaini rasi
Farcitura
  • di tonno in scatola, in acqua o sott'olio (peso sgocciolato)
    100 g
    100 g di prosciutto cotto, (peso sgocciolato)
  • di olio di arachidi
    50 g
  • tuorlo d'uovo a temperatura ambiente
    1
  • di aceto di vino
    1 cucchiaio
  • di sale
    1 cucchiaini rasi
Terminare la preparazione
  • di mozzarella sgocciolata, a fette
    125 g
  • di pomodori a fette
    100 g
  • uova sode a fette
    2

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 500 kcal / 2092 kJ
Białko 21.5 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 68.9 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...