Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Focaccia
- ½ cucchiaino di zucchero
-
½
cubetto di lievito di birra fresco (12 g)
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (12 g) - 500 g di latte + q.b.
- 500 g farina per pane
- 2 cucchiaini rasi di sale (10 g) + q.b.
Farcitura
-
100
g di tonno in scatola, in acqua o sott'olio (peso sgocciolato)
lub 100 g di prosciutto cotto (peso sgocciolato) - 50 g di olio di arachidi
- 1 tuorlo d'uovo a temperatura ambiente
- 1 cucchiaio di aceto di vino
- 1 cucchiaini rasi di sale
Terminare la preparazione
- 125 g di mozzarella sgocciolata, a fette
- 100 g di pomodori, a fette
- 2 uova sode a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2092 kJ / 500 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 68.9 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Danubio salato
3 Std.
Corona di pan di pizza
4h
Insalata di riso
1 Std.
Treccia di pan brioche ripiena
2 Std. 20 Min
Focaccia tramezzino
2h 5min
Panini Pita
2 Std.
Cornetti al prosciutto
35 Min
Tronchetto di Natale
2 godz. 45 min
Focaccia di patate
2 Std. 50 Min
Treccia al burro a 6 capi
2 godz. 35 min
Treccia bernese
1 Std. 45 Min
Focaccia barese
2h 55min