Flammkuchen con zucca, mele ed erbette tritate

Flammkuchen con zucca, mele ed erbette tritate

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Impasto per la Flammkuchen
  • di olio di oliva + q.b. per ungere
    2 ½ cucchiai
  • di latticello
    250 g
  • di zucchero
    1 pizzico
  • di lievito fresco
    15 g
  • di farina + q. b. per la lavorazione
    375 g
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
Mele ed erbette tritate
  • di mela a pezzi
    200 g
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    4 rametti
  • di erba cipollina fresca a pezzi
    1 cucchiaio
  • di olio di oliva
    20 g
  • di succo di limone
    2 cucchiai
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe macinato
    1 pizzico
Farcire e completare
  • di crème fraîche, min 30% di grassi
    200 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe macinato
    2 pizzichi
  • di noce moscata in polvere
    3 pizzichi
  • di cipolla rossa tagliata a listarelle
    200 g
  • di cubetti di lardo
    100 g
  • di zucca Red Kuri pulita, la polpa a fette
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 793 kcal / 3325 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 93 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...