Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 670 g d'eau
- 300 g de champignons de Paris frais, coupés en 4
- 50 g d'huile d'olive
- 50 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 320 g de riz spécial risotto, de type carnaroli
- 100 g vin blanc
- 1 cube de bouillon de légumes
- 5 g de sel
- 300 g de crevettes crues surgelées, décortiquées
- 50 g de beurre, en cubes
- 50 g de parmesan râpé
- 2 c. à café de persil frais, finement haché
- 2 c. à café de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2658.7 kJ / 635.5 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 69.4 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1096.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée mousseline
40min
Shots immunostimulant gingembre, curcuma, miel et citron
10 min
Gâteau aux poires et noisettes
1h 35 min
Saumon, sauce hollandaise au citron avec asperges et riz
45min
Risotto
30min
Chili Con Carne
30min
Smoothie du matin aux myrtilles et au matcha
10 min
Omelette au cheddar à la truffe
30min
Risotto aux asperges et petits pois
40min
Polenta crémeuse aux épinards
35min
Saumon sauce hollandaise, riz et asperges
45min
Risotto au bacon et champignons de Paris
45min