Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 670 g d'eau
- 300 g de champignons de Paris frais, coupés en 4
- 50 g d'huile d'olive
- 50 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 320 g de riz spécial risotto, de type carnaroli
- 100 g vin blanc
- 1 cube de bouillon de légumes
- 5 g de sel
- 300 g de crevettes crues surgelées, décortiquées
- 50 g de beurre, en cubes
- 50 g de parmesan râpé
- 2 c. à café de persil frais, finement haché
- 2 c. à café de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2658.7 kJ / 635.5 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 69.4 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1096.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne de blanquette
2h 40min
Risotto au bacon et champignons de Paris
45 min
Fondant au chocolat
40min
Purée mousseline
40min
Cabillaud au caramel et mayonnaise à l'ail
50min
Risotto aux champignons
30 min
Saumon rôti au pesto de brocoli
30 min
Sauce au poivre
25min
Couscous de poissons et de fruits de mer au safran
1h 25min
Velouté de gambas, patate douce et carotte
55min
Lasagne fraîches à la bolognaise
2 godz. 30 min
Sauce aux champignons
30 min