Curry rouge de canard

Curry rouge de canard

3.5 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • 100 g de vermicelles de riz
  • 20 g d'huile végétale
  • 200 g d'oignons
  • 1 piment rouge frais et un peu pour la garniture
  • 80 - 90 g de pâte de curry rouge (voir « Conseil(s) »)
  • 150 g de poireau
  • 150 g de chair de potiron
  • 50 g champignon shiitaké frais
  • 600 g d'eau
  • 2 c. à soupe de sauce de poisson (nuoc-mâm)
  • 200 g d'huile de friture
  • 250 g de lait de coco
  • 2 magrets de canard avec la peau
  • 1 pincée de sel
  • 1 pincée de poivre moulu
  • fleur comestible (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 455.4 kcal / 1905.4 kJ
Białko 24.3 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 41.2 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Sód 1086.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...