![Berry and cream filo stacks Berry and cream filo stacks](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/18EB3E9C-7697-4B93-A701-6297F60D35AC/Derivates/572FB291-9133-4E40-B34C-9447433F5197.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filo stacks
- 80 g shelled Brazil nuts (see Tips)
- 60 g unsalted butter, cut into pieces
- 4 sheet filo pastry
- 5 tbsp icing sugar
Berry and cream filling
- 200 g thickened cream
- 100 g mascarpone cheese
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 tbsp icing sugar
- 120 g strawberries, trimmed and cut into thin slices (see Tips)
- fresh mint leaves only, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1413.6 kJ / 336.6 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 51.1 mg
Alternatywne przepisy
Bacon and spring onion potato salad
1ч. 5 мин.
Chicken and capsicum souvlaki with rice
1ч. 5 мин.
Spinach and cheese-filled meatloaf
1h 15 min
Meatballs with white wine mushroom sauce
35min
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30min
Pork in green pepper and cognac sauce
50 мин.
The Great Aussie "bite"
8h 35min
Strawberry champagne cake
3h 10 min
Chocolate salted caramel petit fours
7u. 10min
Raspberry chiffon cake
5hod. 15min
Banoffee arctic roll
28h 40min
Cranberry and Camembert stuffed chicken
45min