Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken galantine
- 150 g mixed capsicum (e.g. red, green, yellow), cut into pieces
- 300 g skinless chicken breast fillets, cut into pieces (3-4 cm)
- 300 g boneless chicken thighs, cut into pieces
- 1 pinch ground black pepper
- 1 tsp salt
- 1 tsp dried mixed herbs
- 500 g water
Dill yoghurt sauce
- 10 - 15 sprigs fresh dill, leaves only
- 1 garlic clove
- 300 g plain yoghurt (see Tips)
- 50 g mayonnaise (see Tips)
- 2 pinches salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 140 kJ / 34 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Zurich-style veal strips with potatoes
2 Std. 50 Min
Chicken with creamy vegetable sauce
35 Min
Cheese spread
1h
Garlic mushrooms
25 min
Pistachio cheesecakes with mango
2h 30 min
Yoghurt soup with chickpeas and garlic chilli oil
50min
Little piggy faces
2h 30 min
Seafood panzanella
1h
Herbed chicken hors d'oeuvres
35 Min
All-in-one 'roast' beef
1h 30min
Salmon with yoghurt dressing
55min
Green bean bundles, potatoes and thyme butter
50min