Wersje kompatybilne
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lamb burgers
- 70 g fine burghul (see Tips)
- water, for soaking
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 eschalots (approx. 80 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 500 g lamb mince
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Harissa yoghurt dressing
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 20 g lemon juice
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- ½ tsp salt
Cooking and assembly
- oil, for brushing
- 6 round bread rolls, cut into halves lengthways and toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1855.9 kJ / 441.9 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 43.5 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1041.1 mg
Alternatywne przepisy
Quick chicken tikka masala
35 min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9 Std.
Creamy beef curry
1h 15min
Shredded Lamb ragù
1h 25min
Lamb tikka with spicy eggplant
Brak ocen
Leek, chilli and chorizo sauce
40 min
Sri Lankan red beef curry with rice
1h 40min
Spiced red lentil and chicken soup (Diabetes)
30 min
Piri-piri spatchcock chicken
1 godz. 30 min
Southern-style chicken
40 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min