Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 2 gousses d'ail
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- 850 g de tomates, en morceaux
- 1 branche de romarin frais
- 2 aubergines
- 250 g de ricotta
- 1 c. à soupe d'origan déshydraté
- sel
- poivre moulu
- 75 g de mozzarella râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1198 kJ / 288 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Chakchouka aux œufs
50 dk
Quiche aux épinards et feta
1h 20min
Salade d'aubergines et poivrons
35 dk
Saumon poêlé sauce tomates cerise et épinards
35 dk
Saumon en croûte de pesto de tomates séchées et riz aux légumes
40 dk
Poivrons farcis au riz persillé
45 dk
Tortilla aux pommes de terre, oignons, chorizo et fromage
35 dk
Crumble légumes d'été et sauce au fromage frais
50 dk
Chakchouka aux tomates cerise, feta et pois chiches
1h 20min
Salade de farfalle au pesto de poivron
1sa
Clafoutis de tomates cerise, courgettes et thym
50 dk
Moussaka grecque
1h 20min