Rindfleisch-Kichererbsen-Curry-Suppe

Rindfleisch-Kichererbsen-Curry-Suppe

4.3 47 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • Thymian abgezupft
    3 - 5 g
  • gelbe Currypaste
    5 - 10 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Rinderfond aus dem Glas
    800 g
  • Kichererbsen, aus der Dose abgetropft
    300 - 400 g
  • Möhren in Stiften (1 x 6 cm)
    300 g
  • rote Spitzpaprika in Ringen
    200 g
  • Staudensellerie in Rauten (3 cm)
    200 g
  • Rinderhüfte in Streifen
    400 g
  • Basilikum abgezupft, in feinen Streifen
    10 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 395 kcal / 1651 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 10.2 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 962 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...