Lachs mit Erdbeertopping

Lachs mit Erdbeertopping

4.4 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Erdbeeren in Stücken (1 cm)
    350 g
  • Koriander abgezupft
    15 g
  • Basilikum abgezupft
    15 g
  • grüne Chilischote, frisch nach Wunsch entkernt
    1
  • Schalotten halbiert
    2
  • Limettensaft
    30 g
  • Honig
    20 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Wasser
    500 g
  • Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à 125 g)
    4
    4 Lachsfilets, TK, (à 125 g), aufgetaut und abgetropft

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 440 kcal / 1839 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 973 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...