Urządzenia i Akcesoria
Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
130 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
130 g ząbków czosnku (ok. 3 główki)
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g oliwy z oliwek
-
300 g cebuli pokrojonej w 5 mm półplastry
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
-
1 tuszka z kurczaka (ok. 1500 g), w całości
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
835.2 mg
Białko
67.4 g
Kalorie
4052.8 kJ /
968.7 kcal
Tłuszcz
64.4 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
16.4 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM5)
45 min
Sałatka z kurczakiem, brzoskwiniami i orzechami
20 min
Japońska sałatka z surimi (TM6, TM7)
20 min
Kremowy żurek z białą kiełbasą
45 min
Sok z winogron (od 6. miesiąca życia)
20 min
Burgery z fileta kurczaka jalapeño
50 min
Chleb żytni na zakwasie ze smalcem
16 godz. 10 min
Faszerowane bataty z majonezem banan-sriracha i surówką coleslaw
50 min
Wieniec z ciasta francuskiego z pieczonymi warzywami
1 godz. 40 min
Węgierska zupa grzybowa
45 min
Kaczka z jabłkami, kluski ziemniaczane i surówka z kapusty ze śliwkami
2 godz. 50 min
Curry z kurczakiem i ryżem gotowanym na parze
40 min