Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak

Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak

4.2 54 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • 130 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 130 g ząbków czosnku (ok. 3 główki)
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 300 g cebuli pokrojonej w 5 mm półplastry
  • 300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
  • 1 tuszka z kurczaka (ok. 1500 g), w całości

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 835.2 mg
Białko 67.4 g
Kalorie 4052.8 kJ / 968.7 kcal
Tłuszcz 64.4 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 16.4 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...