Urządzenia i Akcesoria
Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
130 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
130 g ząbków czosnku (ok. 3 główki)
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g oliwy z oliwek
-
300 g cebuli pokrojonej w 5 mm półplastry
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
-
1 tuszka z kurczaka (ok. 1500 g), w całości
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
835.2 mg
Białko
67.4 g
Kalorie
4052.8 kJ /
968.7 kcal
Tłuszcz
64.4 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
16.4 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grecka zupa z wołowiną (TM6, TM7)
1 godz. 50 min
Limonkowy kurczak z kalafiorowym ryżem
1 godz. 10 min
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
14 godz. 30 min
Chlebek rozmarynowo-czosnkowy do odrywania
2 godz.
Zupa gulaszowa z żurawiną
2 godz.
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 55 min
Pikantna cielęcina z papryką
30 min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 godz. 50 min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1 godz. 30 min
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1 godz.
Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną
55 min
Wieprzowina vindaloo
4 godz. 15 min