Urządzenia i Akcesoria
Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
130 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
130 g ząbków czosnku (ok. 3 główki)
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g oliwy z oliwek
-
300 g cebuli pokrojonej w 5 mm półplastry
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
-
1 tuszka z kurczaka (ok. 1500 g), w całości
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
835.2 mg
Białko
67.4 g
Kalorie
4052.8 kJ /
968.7 kcal
Tłuszcz
64.4 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
16.4 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łazanki z makiem i bakaliami
30 min
Kakaowe mini galette z gruszkami (TM6, TM7)
1 godz. 30 min
Satay z kurczaka po balijsku z marynowanymi warzywami (TM6, TM7)
1 godz.
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
45 min
Pieczony indyk z warzywami, roladkami z boczkiem i konfiturą figową
5 godz.
Staropolskie tłuczeńce wigilijne
1 godz. 15 min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 godz. 30 min
Gęś pieczona z jabłkami
5 godz.
Kawa po meksykańsku (Café de Olla)
30 min
Cantucci czekoladowe z pistacjami
2 godz.
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2 godz.
Gruzińskie placki z mięsem (kubdari)
1 godz. 50 min