Urządzenia i Akcesoria
Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
130 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
130 g ząbków czosnku (ok. 3 główki)
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g oliwy z oliwek
-
300 g cebuli pokrojonej w 5 mm półplastry
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
-
1 tuszka z kurczaka (ok. 1500 g), w całości
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
835.2 mg
Białko
67.4 g
Kalorie
4052.8 kJ /
968.7 kcal
Tłuszcz
64.4 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
16.4 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pikantny kurczak z ziemniakami i ziołowym dipem
4 godz. 30 min
Curry z kurczakiem i ryżem gotowanym na parze
40 min
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Rösti ze spiralizowanych ziemniaków z jajkiem i piklami z szalotki
45 min
Kawa pistacjowa
1 godz. 10 min
Mac'n'cheese z mięsem i kimchi
1 godz.
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Grecka zupa z wołowiną (TM5)
1 godz. 50 min
Dwa chłodniki: szparagowy z groszkiem i buraczano-pomidorowy
3 godz.
Ciasto jubileuszowe
2 godz. 30 min
Kurczak z kimchi i ryżem
35 min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40 min