
Urządzenia i Akcesoria
Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
130 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
130 g ząbków czosnku (ok. 3 główki)
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g oliwy z oliwek
-
300 g cebuli pokrojonej w 5 mm półplastry
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
-
1 tuszka z kurczaka (ok. 1500 g), w całości
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
968.7 kcal /
4052.8 kJ
Białko
67.4 g
Tłuszcz
64.4 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
16.4 g
Sód
835.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10 min
Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone
31 godz.
Kawa po meksykańsku (Café de Olla)
30 min
Gęś pieczona z jabłkami
5 godz.
Chrupiąca posypka z chili (Chilli crunch) (TM6)
25 min
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2 godz.
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6)
20 min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 godz. 30 min
Żeberka w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Kokosowy kurczak po malajsku
10 godz.
Gulasz z ziemniakami
45 min