Urządzenia i Akcesoria
Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
130 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
130 g ząbków czosnku (ok. 3 główki)
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g oliwy z oliwek
-
300 g cebuli pokrojonej w 5 mm półplastry
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
-
1 tuszka z kurczaka (ok. 1500 g), w całości
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
835.2 mg
Białko
67.4 g
Kalorie
4052.8 kJ /
968.7 kcal
Tłuszcz
64.4 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
16.4 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 Min
Glazurowana szynka
54 Std.
Deska masła
10 Min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15 Min
Indyk w glazurze pomarańczowej
29 Std. 45 Min
Kokosowy kurczak po malajsku
10 Std.
Kurczak po peruwiańsku z zielonym sosem i sałatką z awokado
10 Std. 30 Min
Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną
55 Min
Sałatka grecka ze spiralizowanym ogórkiem (TM7, TM6, TM5)
25 Min
Kurczak z kimchi i ryżem
35 Min
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2 Std.
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3 Std.