Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 130 g ząbków czosnku (ok. 3 główki)
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 50 g oliwy z oliwek
- 300 g cebuli, pokrojonej w 5 mm półplastry
- 300 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
- 1 tuszka z kurczaka (ok. 1500 g), w całości
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 4052.8 kJ / 968.7 kcal
- Białko
- 67.4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 64.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 835.2 mg
Alternatywne przepisy
Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym
1hod.
Wieprzowina vindaloo
4 Std. 15 Min
Pieczona szynka (kulka)
50h
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1h 30 min
Kurczak po peruwiańsku z zielonym sosem i sałatką z awokado
10u. 30min
Pieczona ryba masala
1 godz. 15 min
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
45min
Japońska sałatka z surimi (TM6)
20min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40 min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1h 30 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1 Std. 50 Min