Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g de sucre roux
lub 250 g de sucre en poudre - 170 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 30 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre demi-sel, froid et un seul morceau (environ 60 x 40 x 10 mm)
- 200 g de chocolat noir, en petits morceaux ou en galets
- 230 g de beurre, coupé en morceaux
- 140 g de sucre en poudre
- 3 c. à soupe de café instantané
- 4 œufs
- 130 g de farine de blé
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 1 c. à café de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 827.2 kJ / 197.7 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 124 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolats de Noël
1h
Mousse au chocolat blanc à l'aquafaba
3h 30 min
Sauce fromagée à la bière
30 min
Cookies aux pépites de chocolat
25 min
Cupcakes au chocolat et au beurre de cacahuètes
1 Std. 10 Min
Chouquettes aux pépites de chocolat
35min
Biscuits écolier
20 min
Nouilles de riz aux légumes et poulet
1h 5min
Zebra cake
55 min
Gâteau au chocolat cétogène
45 min
Donuts marbré
30 min
Fondue au Chocolat à la Wonka
20 min