Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait demi-écrémé
- 25 g de farine
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 20 g de pâte de pistache
- 35 g de sucre en poudre
Pâte à brioche
-
130
g de lait
lub 130 g de crème fraîche -
20
g de levure boulangère fraîche
lub 10 g de levure boulangère sèche - 50 g de pistache, grillée, décortiquée et non salée
- 500 g de farine de blé, type 55
- 4 œufs
- 10 g de sel
- 50 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre doux, froid, coupé en morceaux
- farine de blé, pour le récipient
- 1 jaune d'œuf
- pistaches vertes, concassées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3333.1 kJ / 796.6 kcal
- Białko
- 20.9 g
- Węglowodany
- 89.2 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.2 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 743.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux tomates séchées et pesto de basilic
30min
Crème dessert aux speculoos
6j 20 menit
Tropézienne, fleur d'oranger et curd de clémentine
3h
Chocolat liégeois
4h 30min
Brownie sirop d'agave et noix
55min
Babka pistache et fleur d'oranger
4h 5min
Délice au chocolat
2 Std.
Pizza au pesto rouge
1h
Brioche italienne
3sa 15 dk
New York roll au chocolat
1 Std. 30 Min
Crème dessert au gianduja
4h 15min
Cake au chocolat vapeur glaçage façon rocher
2 godz. 25 min