Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait demi-écrémé
- 25 g de farine
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 20 g de pâte de pistache
- 35 g de sucre en poudre
Pâte à brioche
-
130
g de lait
lub 130 g de crème fraîche -
20
g de levure boulangère fraîche
lub 10 g de levure boulangère sèche - 50 g de pistache, grillée, décortiquée et non salée
- 500 g de farine de blé, type 55
- 4 œufs
- 10 g de sel
- 50 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre doux, froid, coupé en morceaux
- farine de blé, pour le récipient
- 1 jaune d'œuf
- pistaches vertes, concassées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3333.1 kJ / 796.6 kcal
- Białko
- 20.9 g
- Węglowodany
- 89.2 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.2 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 743.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
New York roll au chocolat
1h 30min
Latte glacé à la citrouille
35min
Rolls au chocolat et caramel
2 Std. 10 Min
Fougasse catalane
6h 25min
Entremets mangue et riz à la coco
13h
Crêpes aux épinards
1h 25min
Energy balls carotte et avoine
50min
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40 min
Cookies pralinés aux noix de pécan
30 min
Kebbeh (boulettes au bœuf et au boulgour)
2 godz. 15 min
Tartelettes au citron meringuées
14h 15min
Cake marbré, glaçage rocher
2 godz. 15 min