Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 200 - 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 30 g de café, fort
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre doux, froid et en une pièce (env. 6 x 4 x 10 cm)
- 1000 g d'eau
- 1 c. à soupe de vinaigre
La pâte à brioche
-
130
g de lait
lub 130 g de crème fraîche -
20
g de levure boulangère fraîche
lub 10 g de levure boulangère sèche - 50 g de cacao en poudre
- 500 g de farine de blé, type 55
- 4 œufs
- 10 g de sel
- 50 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre doux, froid, coupé en morceaux
- farine de blé, pour le récipient
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4176.9 kJ / 998.3 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 122.3 g
- Tłuszcz
- 51.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.9 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 734.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babka aux myrtilles
4h 50min
Rghayef dial l'feran (crêpes feuilletées farcies)
1sa 55 dk
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Simit - Bagel turc au sésame
2 godz. 10 min
Tarte croustillante aux cerises et à la verveine
1 godz. 20 min
Sorbet citron-estragon et biscuits à la noisette
12h 25 min
Croissants au beurre
16u. 15min
Moelleux citron-myrtille
1h 5min
Brioche à la mie filante
1 godz. 45 min
Gâteau pâtissier aux pommes en spirales
1 godz. 20 min
Babka pistache et fleur d'oranger
4h 5min
Krachel (brioches à l’anis)
2h 45min