Wersje kompatybilne
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20
g oleju, z zalewy z suszonych pomidorów
lub 20 g oliwy z oliwek - 170 - 200 g pora, tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
- 60 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych
- 2 ząbki czosnku
- 20 g masła
- 550 g wody
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 300 g makaronu, suchego, krótkiego, np. kokardki, kolanka, penne, świderki
- 90 g serka topionego Hochland® (krążek Kwartett, 4 trójkąciki)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2540.3 kJ / 607.1 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 73.1 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 795.6 mg
Alternatywne przepisy
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35min
Zapiekanka z ravioli à la lasagne
1h 20 min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 min
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry
35min
Fettucine z grzybami
40 Min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1h
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 Min
Mac'n'cheese
50min
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40 Min
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Czerwony ryż Tex-Mex
1h