![Mushroom Stock Paste Mushroom Stock Paste](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/722702c5-21fa-4bef-ab1f-cf371084d2e6/Derivates/3ee8ad81-8e94-4e16-a421-540c2f360ce8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g porcini mushrooms, dried
lub 30 g dried wild mushrooms - 400 g water, hot
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 280 g yellow onions (approx. 2 onions), cut into pieces
- 260 g carrots (approx. 2 carrots), cut into pieces
- 250 g fresh mushrooms, cut into slices
- 50 g balsamic vinegar
- 40 g shiitake mushrooms, dried
- 1 tbsp salt
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1200 g
- Kalorie
- 2703.5 kJ / 646.2 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 121 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 22.9 g
- Sód
- 7216.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten free focaccia bread
1 Std.
Flower Pot Egg Pudding
3 godz. 15 min
Hibiscus and Raspberry Tart
2j 35 menit
Nourish bowl (Diabetes, Thermomix® Cutter, TM6)
55 min
Frozen Coconut Mango Lemonade
5 Min
Yu Sheng Prosperity salad (Thermomix® Cutter, TM6)
30 Min
Placki (Thermomix® Cutter)
35 Min
Browned Shallots (250 g)
25 Min
Stewed vegetables
45 分钟
Oven baked vegetable chips (Thermomix® Cutter)
1h 45min
Onion Skin Broth
1 Std. 5 Min
Lightly Browned Onions (200-300 g)
20 min