![Sous-Vide Teriyaki Chicken Thighs (TM6) Metric Sous-Vide Teriyaki Chicken Thighs (TM6) Metric](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3cfef186-910d-4491-a14f-71054b4761a6/Derivates/9aca17f2-2c6a-4f01-b094-b7896ac5700c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g soy sauce
- 45 g honey
- 15 g brown sugar
- 30 g rice vinegar
- 1 tsp fresh ginger, grated
- ¼ tsp chilli powder
-
70
g sake (rice wine)
lub 70 g water - 4 chicken thighs, skin on, bone in (approx. 170 g ea.)
- 1360 g water
- 2 tsp lemon juice
- 1 ½ tsp cornstarch
- 1 tbsp toasted sesame seeds
- 1 - 2 spring onions, sliced on the bias
- 1 fresh chilli, destemmed and deseeded, sliced on the bias
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2224.2 kJ / 531.6 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 1003 mg
Alternatywne przepisy
Beef cheek Bourguignon
5 godz. 25 min
Teriyaki chicken thighs
2 Std. 10 Min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 Min
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2h 45min
Taiwanese Traditional Meat Floss
1 Std. 40 Min
Taiwanese Traditional Meat Floss
1 Std. 40 Min
Sous-vide Cantonese-style Beef, Tomato and Onion Stir Fry
2 Std. 25 Min
Sous-vide Rare Fillet Steak with Herb Garlic Butter
2 Std. 15 Min
Ube Halaya Jam
2 Std. 10 Min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 Min
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30min
Slow-cooked Hoisin Pulled Pork Buns with Pineapple Chutney
6h 10min