![Peking-Style Duck Pancakes Peking-Style Duck Pancakes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E26AAD81-128E-4B8F-97A0-EBF38F0B37A2/Derivates/4541BCD9-AC14-469B-A6BC-403001453CD8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Duck
- 60 oz water
- 6 oz honey
- 1 tbsp Sichuan pepper
- 4 star anise
- 1 cinnamon stick
- 1 oz ginger, cut into pieces
- 1 oz tamari sauce
- 1 fresh mandarin orange, thin peel only, no pith
- 1 duck, head/neck, wings and feet trimmed (approx. 4-5 lb)
- 1 - 2 tsp Chinese five spice
Pancakes
- 25 ½ oz water, divided
- 9 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- ⅛ tsp salt
- sesame oil, to brush
- sweet plum sauce, to serve
- 1 English cucumber, thinly sliced in matchsticks (2 in.)
- 8 green onions, thinly sliced in matchsticks (2 in.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2071 kJ / 495 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 193 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Green Tea Salmon with Asian Slaw
1 Std. 20 Min
Mussels in white wine and cream sauce
45min
Macadamia Halibut with Mango Sauce
1sa
Honey Mustard Orange Glazed Ham
2 Std.
Stuffed Pork Loin with Apple Cider Sauce
1sa
Chicken Coq au Vin (Betty) Metric
2 godz. 15 min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50min
Master stock chicken
1h 30min
Pesto with Pita Breads (Danny Bowien)
3h 5min
Peking-style duck pancakes (MEATER+®)
8 godz. 50 min
Lobster Bisque
1 Std. 50 Min
Teriyaki chicken thighs
2 godz. 10 min