Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g water
- 8 dried chillies, deseeded
- 3 tsp white peppercorns
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp coriander seeds
- 15 garlic cloves
- 60 g shallots
- 4 sprigs fresh coriander, roots only
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 20 g fresh galangal (lengkuas)
- ½ kaffir lime, zest only
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 10 g salt
- 80 g cooking oil
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 5263 kJ / 1258 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 105 g
- Tłuszcz
- 92 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 36 g
- Sód
- 4047 mg
Alternatywne przepisy
Lemon rasam
40 min
Ginger Garlic Paste
10min
Thai Massaman Curry Paste
25 min
Nyonya Spice Paste
15 Min
Tom Yum Paste
45 min
Thai Green Curry Paste
10min
Red Thai Curry Paste
25 min
Thai red curry paste
10min
Thai Green Curry Paste
15 Min
Thai green curry paste
10min
Thai red curry paste
15 Min
Thai Green Curry Chicken
30 min