Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Brasato al vino rosso a Cottura Lenta
TM6

Brasato al vino rosso a Cottura Lenta

4.7 (15 ocen)

Składniki

Sacchetto aromatico e marinatura

  • 2 - 3 chiodi di garofano
  • 4 - 5 grani di pepe nero
  • 1 stecca di cannella
  • 1 rametto di rosmarino fresco intero
  • 2 foglie di alloro fresche
  • 800 - 1000 g di carne di manzo, tipo cappello del prete, in un unico pezzo
  • 750 g di vino rosso corposo (tipo Barolo)
  • farina tipo 00 q.b.
  • 20 g di burro
  • 20 g di olio extravergine di oliva

Brasato

  • 30 g di sedano a pezzi
  • 80 g di carota, pelata e a pezzi
  • 100 g di cipolla bianca in quarti
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di acqua
  • 5 g di sale
  • 25 g di concentrato di pomodoro

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1546.8 kJ / 369.7 kcal
Białko
32.9 g
Węglowodany
2.9 g
Tłuszcz
14.8 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Błonnik
0.7 g
Sód
438.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy