酥油烤鸡
TM6 TM5

酥油烤鸡

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 500 克 全鸡腿,带皮和骨 ,切块 (4公分x 4公分)
  • 5 条 辣椒干
  • 1 汤匙 芫荽籽
  • 2 茶匙 孜然籽
  • 1 汤匙 黑胡椒粒
  • 1 茶匙 茴香籽
  • 5 个 蒜瓣
  • 15 克 新鲜姜 ,切片
  • 2 茶匙 亚叁膏 ,去籽
  • 5 汤匙 水
  • ¼ 茶匙 黄姜粉
  • 3 汤匙 酸奶
  • 2 茶匙 柠檬汁
  • 1 ½ 茶匙 盐
  • 1 个 洋葱 ,一切四块
  • 60 克 酥油
  • 2 小支 咖喱叶 ,去梗
  • 2 茶匙 粗糖

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1965 kJ / 470 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz
34 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Błonnik
3 g
Sód
218 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy