Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peeling Potatoes
- 700 g russet potatoes, unpeeled, cut into pieces (5 cm/2 in. wide)
- 600 g water
- 1 tsp vegetable oil
Curry Potato Soup
- 115 g yellow onions, cut into pieces
- 115 g carrots, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 tbsp curry powder
- 800 g vegetable stock
- 15 g Dijon mustard
- 1 bay leaf, dried
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 85 g coconut cream, plus extra to drizzle, to garnish
- fresh parsley, to garnish
- bread, sliced, toasted, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 794.6 kJ / 189.9 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 463.6 mg
Alternatywne przepisy
Baked Rice with Grated Apples (TM6)
50min
Quinoa and Seitan Poke Bowl
1 godz. 40 min
Pasta with Dairy-free Creamy Sauce and Prawns
30min
Swiss Rösti (TM6)
9 Std.
Potato Curry Soup
35min
Texas White Bean Salad
15 Min
Lemon Rice
15 Min
Golden Fruit Smoothie
10 min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30min
Maple-glazed Carrots
45min
Korean Chicken Noodle Soup (Kal-guksu)
1 godz. 15 min
Matcha Blueberry Morning Smoothie
5 min