![Potato Curry Soup Potato Curry Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e5871836b083a30e85bd1cdf0c804876/Derivates/5115106fc6178a1283debda86ed57f5ad2e267ca.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peeling Potatoes
- 700 g russet potatoes, unpeeled, cut into pieces (5 cm/2 in. wide)
- 600 g water
- 1 tsp vegetable oil
Curry Potato Soup
- 115 g yellow onions, cut into pieces
- 115 g carrots, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 tbsp curry powder
- 800 g vegetable stock
- 15 g Dijon mustard
- 1 bay leaf, dried
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 85 g coconut cream, plus extra to drizzle, to garnish
- fresh parsley, to garnish
- bread, sliced, toasted, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 794.6 kJ / 189.9 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 463.6 mg
Alternatywne przepisy
Baked Aubergine, Goat's Cheese and Tomato Ratatouille (TM6)
40min
Potato Curry Soup
35 min
Tex-Mex Bowl
50min
Fennel, Celery and Green Apple Salad (TM6)
Keine Bewertungen
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
1hod. 5min
Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
1hod.
Chickpea Ratatouille
1hod.
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 Min
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
30min
Chili Oil Noodles
30min
Wild Rice Salad with Miso Vinaigrette
1hod. 15min
Mexican Quinoa Salad
30min