Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Butternut and Cashew Curry
- ½ oz whole coriander seeds
- ½ oz cumin seeds
- 1 tsp dried ground turmeric
- ½ cinnamon stick
- 6 green cardamom pods
- 1 tbsp ground paprika
- 1 - 2 dried red chilies
- 6 whole black peppercorns
- 2 in. fresh ginger, peeled and cut into pieces
- 4 garlic cloves
- 4 oz yellow onion, cut into pieces
- 15 curry leaves
- 2 oz extra virgin olive oil
- 6 oz raw cashews, unsalted
- 4 oz coconut milk
Black Rice
- 10 oz black rice
- 50 oz water
- 25 oz butternut squash, peeled and cut into pieces (1½ in.)
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2293.7 kJ / 548.2 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 68.6 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 418.6 mg
Alternatywne przepisy
Shaved Brussels Sprouts Salad
20min
Tuscan White Bean Stew
1h
Mushroom Ragu with Zoodles
40min
Roasted Vegetables, Farro and Lemon Feta Dressing (Ben) Metric
55min
Cauliflower and Date Tagine
55min
Vegan Cashew Sauté
35min
Miso Mushroom Toast with Tahini Yogurt
45min
Grated Carrot Salad
10min
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55min
Mushroom Taco Filling
35min
Curried Lentils
5h 15 min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45min