Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Rosinen
- 50 g Apfelsaft
- 270 g Milch
- 100 g Zucker
- 1 Pck. Trockenhefe
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 200 g Puderzucker
- 20 g Zitronensaft
- 20 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2220 kJ / 530 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mohnstriezel
2h 15min
Kirschtaschen
1 Std.
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2h 45min
Streuseltaler
1h 40min
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2h
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2 Std. 30 Min
Erdbeer-Streusel-Taler
2 godz. 20 min
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3h
Apfel-Schnecken
4 Std.
Ofen-Berliner
6 godz.
Omas Streuselkuchen vom Blech
3h
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3h