Rosinenschnecken

Rosinenschnecken

4.3 88 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
10 Stück

Składniki

  • Rosinen
    200 g
  • Apfelsaft
    50 g
  • Milch
    270 g
  • Zucker
    100 g
  • Trockenhefe
    1 Pck.
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
    500 g
  • Butter weich, in Stücken
    80 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 Prise
  • Marzipan-Rohmasse in Stücken
    200 g
  • Puderzucker
    200 g
  • Zitronensaft
    20 g
  • Wasser
    20 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 10 g
Kalorie 2220 kJ / 530 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 89 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...