Urządzenia i Akcesoria
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
24 Stücke
Składniki
-
Butter in Stücken300 g
-
Zucker und 3 EL mehr zum Bestreuen390 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Salz2 Prisen
-
Zimt1 TL
-
Eier6
-
Mehl600 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Zwetschgen geviertelt1400 - 1600 g
-
Schmand600 g
-
Joghurt, 3,5% Fett150 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1461 kJ /
349 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2021
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Schmand-Kuchen
2 godz.
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 godz.
Rhabarber-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 godz.
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1 godz. 45 min
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1 godz. 45 min
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 godz. 20 min
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2 godz. 30 min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 godz.
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min