![Zwetschgen-Schmand-Kuchen Zwetschgen-Schmand-Kuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d6fd6f1c-453f-4e94-9e19-45c7b0dfab0f/Derivates/f824fb43-3c96-44bc-a854-f110d4067394.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Butter, in Stücken
- 390 g Zucker und 3 EL mehr zum Bestreuen
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Prisen Salz
- 1 TL Zimt
- 6 Eier
- 600 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 1400 - 1600 g Zwetschgen, geviertelt
- 600 g Schmand
- 150 g Joghurt, 3,5% Fett
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1461 kJ / 349 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Träubleskuchen
1 godz. 45 min
Apfel-Nuss-Kuchen
4h
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1 godz. 45 min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 Std.
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1j
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1 godz. 45 min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1j
Käsekuchen mit Mandarinen
9h 20min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min
Schmand-Ananas-Kuchen
7 godz.
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1 Std. 30 Min