Zwetschgen-Schmand-Kuchen

Zwetschgen-Schmand-Kuchen

4.3 159 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
24 Stücke

Składniki

  • Butter in Stücken
    300 g
  • Zucker und 3 EL mehr zum Bestreuen
    390 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    10 g
  • Salz
    2 Prisen
  • Zimt
    1 TL
  • Eier
    6
  • Mehl
    600 g
  • Backpulver
    1 Pck.
  • Zwetschgen geviertelt
    1400 - 1600 g
  • Schmand
    600 g
  • Joghurt, 3,5% Fett
    150 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 6 g
Kalorie 1461 kJ / 349 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...