
Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Tiramisu-Torte
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
Biskuit
-
Amarettini50 g
-
Eier6
-
Zucker180 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 geh. TL
-
Mehl170 g
-
Backpulver1 geh. TL
-
Salz1 Prise
Creme und Fertigstellung
-
Zucker80 g
-
Magerquark500 g
-
Mascarpone500 g
-
Espresso, aufgebrüht abgekühlt90 g
-
Mandellikör (z. B. Amaretto)30 g
-
Apfelkompott720 g
-
Kakao zum Bestäuben
-
Amarettini zerbröselt, zum Bestreuen20 g
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
318 kcal /
1332 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
319 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 5/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy