Urządzenia i Akcesoria
Apfelkuchen mit Schaum
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 Stücke
Składniki
-
Eier3
-
Zitrone, unbehandelt1
-
Butter kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten125 g
-
Mehl200 g
-
Puderzucker40 g
-
Salz¼ TL
-
Äpfel entkernt, geviertelt450 g
-
Zucker75 g
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
83 mg
Białko
4 g
Kalorie
874 kJ /
209 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Oma Lenas Grießkuchen
3 godz.
Triple-Kokos-Brownies
4 godz.
Zebra-Käsekuchen
3 godz.
Apfel-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Zwetschgen-Baiser-Kuchen
2 godz.
Saftiger Apfelkuchen vom Blech
1 godz. 30 min
Osterkuchen "Drei Wünsche"
3 godz.
Apfel-Marzipan-Kastenkuchen
2 godz.
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 30 min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Haselnuss-Kruste
1 godz. 30 min
Limoncello-Torte
2 godz. 30 min
Vanille-Blaubeer-Kuchen
2 godz. 15 min