Urządzenia i Akcesoria
Apfelkuchen mit Schaum
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 Stücke
Składniki
-
Eier3
-
Zitrone, unbehandelt1
-
Butter kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten125 g
-
Mehl200 g
-
Puderzucker40 g
-
Salz¼ TL
-
Äpfel entkernt, geviertelt450 g
-
Zucker75 g
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
83 mg
Białko
4 g
Kalorie
874 kJ /
209 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Triple-Chocolate-Muffins
50min
One-Pot-Hirse
35min
Zebra-Käsekuchen
3h
Bananen-Nutella®-Flammkuchen
30min
Überbackene Lasagne-Spinat-Röllchen
1h 15min
Zwetschgen-Baiser-Kuchen
2h
Saftiger Apfelkuchen vom Blech
1h 30min
Schoko-Mandarinen-Kuchen
1h 20min
Kirschplotzer
1h 30min
Apfel-Zimt-Zupfbrot
2h
Apfel-Nuss-Kuchen vom Blech
1h 15min
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2h 30min