Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Eier
- 1 Zitrone, unbehandelt
- 125 g Butter, kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl
- 40 g Puderzucker
- ¼ TL Salz
- 450 g Äpfel, entkernt, geviertelt
- 75 g Zucker
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 83 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Pflaumen-Mandel-Tarte mit Sternanis
1 godz. 50 min
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2 godz.
Limetten-Joghurt-Kuchen aus dem Varoma®
2h 15min
Apfel-Gugelhupf
2h 30min
Husarenkrapfen mit Dulce de Leche
3u. 45min
Einfache Herrentorte
5h 45 min
Kaffee-Doppeldecker
3 Std.
Apfel-Nuss-Kuchen
4 godz.
Mohn-Rugelach
3 Std.
Christstollen-Cantuccini
2h 30min
Mandel-Schoko-Baisertaler
50min