Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mohn-Biskuit
- 4 Eier
- 240 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 170 g Mohn
- 135 g Mehl
- 1 ½ TL Backpulver
Fertigstellung
- 750 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 25 g Sahnesteif (ca. 3 Pck.)
- 300 g Marzipandecke
- 2 EL Kakao zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1745 kJ / 417 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 83 mg
Alternatywne przepisy
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 Std.
Melonenkuchen
3h
Nuss-Sahne-Torte
8h
Erdbeer-Himmelstorte
5h
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 godz.
Pfirsich-Maracuja-Torte ohne Backen
6h 30min
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3h 30 min.
Dominostein-Torte
5h 30 min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2h 30min
Rote-Grütze-Torte
5h 30 min
Einfache Herrentorte
5h 45 min
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8h