Urządzenia i Akcesoria
Marzipan-Mohn-Torte
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 5 godz.
16 Stücke
Składniki
Mohn-Biskuit
-
Eier4
-
Zucker240 g
-
Salz1 Prise
-
Mohn170 g
-
Mehl135 g
-
Backpulver1 ½ TL
Fertigstellung
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt750 g
-
Sahnesteif (ca. 3 Pck.)25 g
-
Marzipandecke300 g
-
Kakao zum Bestäuben2 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
83 mg
Białko
7 g
Kalorie
1745 kJ /
417 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rote-Grütze-Torte
5 godz. 30 min
Zimt-Weihnachtstorte
8 godz. 20 min
Marzipan-Eierlikör-Torte
3 godz.
Marzipan-Torte
5 godz.
Einfache Herrentorte
5 godz. 45 min
Waldmeister-Himbeer-Torte
5 godz. 35 min
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Dominostein-Torte
5 godz. 30 min
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 godz. 30 min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 godz.
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 godz.
Sägespänekuchen
2 godz.