Vollkorn-Zwiebel-Tarte

Vollkorn-Zwiebel-Tarte

3.9 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 Stücke

Składniki

  • Weizenmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bearbeiten
    190 g
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    110 g
  • Wasser, kalt
    60 g
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Käse (z. B. Gruyère, Ementaler, Gouda), in Stücken (2-3 cm)
    70 g
  • Zwiebeln gemischt (z. B. braune Zwiebeln, rote Zwiebeln, Schalotten, Frühlingszwiebeln), in Ringen (ca. 1 cm)
    250 g
  • brauner Zucker
    ½ TL
  • Balsamico, dunkel
    1 EL
  • Milch
    300 g
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Eier
    2
  • Muskat
    ½ TL
  • Schinkenspeck, gewürfelt
    80 g
  • Rosmarin abgezupft
    4 Zweige
  • Pfeffer
    1 - 2 Prisen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 532 mg
Białko 10 g
Kalorie 1379 kJ / 330 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...