Pizza mit Pistazienpesto, Stracciatella Käse und Mortadella

Pizza mit Pistazienpesto, Stracciatella Käse und Mortadella

4.5 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
2 Portionen

Składniki

Pizzateig
  • Wasser
    120 g
  • frische Germ
    2 - 3 g
  • Zucker
    ½ TL
  • Olivenöl zum Einfetten
  • Weizenmehl, universal
    200 g
  • Salz
    ½ TL
Pistazien-Pesto
  • Parmesan in Stücken (2-3 cm)
    20 g
  • Pistazien, gesalzen, geschält
    90 g
  • Knoblauchzehe (opcjonalnie)
    ½
  • Basilikumblätter, frisch
    3
  • Olivenöl
    40 g
Topping
  • Stracciatella Käse (siehe Tipp)
    80 g
    80 g Mozzarella, (siehe Tipp)
  • Mortadella in Scheiben, geviertelt
    60 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1052 kcal / 4402 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 62 g
Węglowodany 89 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 769 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...