
Urządzenia i Akcesoria
Pizza mit Pistazienpesto, Stracciatella Käse und Mortadella
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
2 Portionen
Składniki
Pizzateig
-
Wasser120 g
-
frische Germ2 - 3 g
-
Zucker½ TL
-
Olivenöl zum Einfetten
-
Weizenmehl, universal200 g
-
Salz½ TL
Pistazien-Pesto
-
Parmesan in Stücken (2-3 cm)20 g
-
Pistazien, gesalzen, geschält90 g
-
Knoblauchzehe (opcjonalnie)½
-
Basilikumblätter, frisch3
-
Olivenöl40 g
Topping
-
Stracciatella Käse (siehe Tipp)80 g
-
Mortadella in Scheiben, geviertelt60 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
1052 kcal /
4402 kJ
Białko
39 g
Tłuszcz
62 g
Węglowodany
89 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Sód
769 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Pizza für Gourmets
10 Przepisów
Austria
Austria