Crostata morbida allo yogurt e frutta
TM6 TM5

Crostata morbida allo yogurt e frutta

3.5 (14 ocen)

Składniki

Pasta biscotto

  • 120 g di farina tipo 00
  • 5 g di lievito in polvere per dolci
  • 100 g di zucchero
  • 4 uova (da 60 g)

Crema allo yogurt

  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 250 g di yogurt greco bianco
  • 100 g di latte condensato zuccherato

Terminare la preparazione

  • frutta fresca mista (es. mirtilli, lamponi, ciliegie, kiwi, fragole, ecc.), a piacere

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
851.3 kJ / 203.5 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
19.7 g
Tłuszcz
11.3 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Błonnik
0.9 g
Sód
155.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy