![Crostata morbida allo yogurt e frutta Crostata morbida allo yogurt e frutta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e62d40f8b9a9450a9e0a6513af4d4ad3/Derivates/18902bd151886e907b8d49df61715c15a97b93ab.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto
- 120 g di farina tipo 00
- 5 g di lievito in polvere per dolci
- 100 g di zucchero
- 4 uova (da 60 g)
Crema allo yogurt
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 250 g di yogurt greco bianco
- 100 g di latte condensato zuccherato
Terminare la preparazione
- frutta fresca mista (es. mirtilli, lamponi, ciliegie, kiwi, fragole, ecc.), a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 851.3 kJ / 203.5 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 155.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata ripiena alle mele
2h
Crostata di frutta fresca con Affettatutto Bimby® (TM6)
7 Std.
Torta pinguino
1h 30min
Torta della nonna (TM6)
1h 30min
Sushi Burrito
45min
Bombette di Carnevale ripiene
1h
Bignè craquelin
2h
Plumcake colomba di Pasqua
2h
Rotolo ai frutti rossi
2h
Torta cioccolato e arancia al Varoma
2h
Cioccolatini al caramello salato (TM6)
3h
Lasagna autunnale
2h