Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 90 g di acqua
-
3
g di lievito di birra fresco
lub 1 g di lievito di birra disidratato - 180 g di farina tipo 00
Impasto
- 150 g di farina tipo 00
- 150 g di acqua
- 2 g di lievito di birra disidratato
- 6 g di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di acqua, fredda
- farina di semola q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1263.7 kJ / 302.1 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 63.2 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 600.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane all'acqua
4 Std.
Pane morbido di farro
19h
Cornetto di Matera
4h 30min
Laugenbrötchen (Panini di Heidi)
4h 30min
Pane tartaruga
20h
Michetta (TM6)
6h 30 min
Pane ai semi di girasole
22 godz.
Brioches con il tuppo
3h
Impasto base per pane
1sa
Focaccia millebolle
28h
Cornetti sfogliati (TM6)
9h
Impasto per pizza integrale
2 Std.