Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g di farina di mandorle
- 100 g di burro a pezzi
- 80 g di zucchero
- 275 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 uovo
- 250 g di crema gianduia
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1258.2 kJ / 300.7 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 120.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cantucci bicolore
2小时
Crostata natalizia con crema di pistacchi
4 godz.
Cestini cheesecake alle fragole
2h 20min
Sbriciolata agli amaretti e crema gianduia
45min
Sbriciolata di biscotti alla crema gianduia e mascarpone
7 godz.
Crostata alla nocciola
2小时
Sbriciolata con crema di pistacchi
1小时 30 分钟
Sbriciolata ai mirtilli
1h
Sbriciolata con confettura di albicocche (senza lattosio)
1h
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1h
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55min
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1h