Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de berberechos frescos
- 50 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 50 g de pimiento rojo
- 1 ramita de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de pimentón
- 50 g de salsa de tomate
- 300 g de sepia en trozos
- 500 g de caldo de pescado
- 1 cucharadita de sal
- 350 g de patatas chascadas
- 400 g de mejillones frescos limpios
- 150 g de langostinos crudos pelados
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1477 kJ / 354 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potaje de Cuaresma con langostinos
50 Min
Potaje de vigilia
30 min
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45 min
Patatas guisadas con gambones
1 Std.
Patatas guisadas con calamares
40 min
Guiso de judías blancas con sepia
50 Min
Patatas guisadas con gambas, mejillones y almejas
1 Std.
Sopa de chirlas
1h 45 min
Guiso marinero con patatas
45 min
Arroz meloso con codornices
1h 10 min
Potaje de garbanzos con kale y gambones
40 min
Sopa de pescado y arroz
45 min