Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de agua
- 700 g de patatas gallegas (con piel, lavadas y cortadas en rodajas de 1 cm)
- 500 g de lacón cocido (en trozos pequeños y finos)
- ½ cucharadita de sal
- 20 - 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de pimentón
- 1 pellizco de sal gorda
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 873 kJ / 209 kcal
- Białko
- 18.14 g
- Węglowodany
- 18.19 g
- Tłuszcz
- 7.05 g
- Błonnik
- 1.98 g
Alternatywne przepisy
Gulas al estilo tradicional
25 Min
Pimientos al vapor al ajillo
3 Std. 35 Min
Espaguetis con ajo, aceite y guindilla
25 Min
Filetes rusos
1óra 10p
Tosta de jamón y gulas
20 min
Huevos rotos con patatas y gulas
30min
Rodaballo con patatas panadera
40 min
Cangrejos de río en salsa
30min
Revolconas con pulpo
45 min
Patatas con salsa de cabrales
50min
Patatas revolconas
40 min
Tumaca
5 min