Bowl di riso, avocado e salmone

Bowl di riso, avocado e salmone

5.0 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • spicchio di aglio
    1
  • di miele
    30 g
  • di olio di sesamo
    30 g
  • di aceto di riso
    20 g
  • di salsa teriyaki
    50 g
  • di zenzero in polvere
    2 - 3 pizzichi
  • di riso basmati
    200 g
  • di acqua
    900 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di code di mazzancolle sgusciate e pulite
    200 g
  • di filetti di salmone fresco senza pelle e senza lische a cubetti (2-3 cm) (vedere consigli)
    200 g
  • avocado maturo la polpa a cubetti (2-3 cm)
    1
  • di semi misti
    30 g
  • di cipolla (opcjonalnie) crispy
    1 cucchiaio colmo

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 585 kcal / 2446 kJ
Białko 21.5 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 55.2 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 743.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...