Riso gamberi e verdure alla salsa di soia e zenzero

Riso gamberi e verdure alla salsa di soia e zenzero

3.4 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

  • di riso basmati
    300 g
  • di olio extravergine di oliva
    45 g
  • di carote pelate e a bastoncini (5x0,5 cm)
    200 g
  • di peperone rosso a strisce (1 cm)
    100 g
  • di peperone verde a strisce (1 cm)
    100 g
  • di cipolla dorata in 8 spicchi
    170 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di zenzero, radice fresca
    10 g
  • di sedano a pezzi (1 cm)
    30 g
  • di funghi champignon a fette (0,5-1 cm)
    150 g
  • di acqua
    450 g
  • di salsa di soia (senza glutine)
    80 g
  • di curry in polvere
    1 cucchiaino
  • di pepe di Cayenna
    1 pizzico
  • di paprika dolce
    1 pizzico
  • di gamberi crudi di media grandezza sgusciati
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 328 kcal / 1374 kJ
Białko 12.1 g
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 50.3 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 1188 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...