Tomatensauce Tradizionale mit Fusillotti

Tomatensauce Tradizionale mit Fusillotti

4.6 247 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Zucker
    1 TL
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    1 TL
  • Weißwein, trocken
    70 g
  • Fleischtomaten
    850 g
    Strauchtomaten, in Stücken
  • Basilikum (opcjonalnie) abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    15 g
  • Pfeffer
    ½ - ¾ TL
  • Olivenöl
    40 g
  • Hartweizennudeln z. B. Fusillotti von Rummo (siehe Tipp)
    500 g
    Fusilli
  • Wasser zum Kochen
  • Parmesan (opcjonalnie) gehobelt, zum Garnieren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 458 mg
Białko 19 g
Kalorie 2916 kJ / 697 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 107 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...