
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zwiebel halbiert
- 40 g Butter in Stücken
- 1 TL Zucker
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- 70 g Weißwein, trocken
-
850
g Fleischtomaten
lub Strauchtomaten in Stücken - 15 g Basilikum abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren (opcjonalnie)
- ½ - ¾ TL Pfeffer
- 40 g Olivenöl
-
500
g Hartweizennudeln z. B. Fusillotti von Rummo (siehe Tipp)
lub Fusilli - Wasser zum Kochen
- Parmesan gehobelt, zum Garnieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 697 kcal / 2916 kJ
- Białko
- 19 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Węglowodany
- 107 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 458 mg