Bratkartoffel-Salat mit Ochsenherz-Tomaten

4.2 23 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    600 g
  • Kartoffeln, festkochend ca. 5 cm, mit Schale
    1000 g
    1000 g Drillinge, (siehe Tipp)
  • Ochsenherz-Tomaten größere halbiert
    600 g
  • Zucchini dünn (Ø max. 5 cm)
    250 g
  • Öl zum Braten
    4 EL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    3 Prisen
  • Paprika edelsüß zum Würzen
  • Zitronensaft
    25 g
  • Olivenöl
    35 g
  • Naturjoghurt
    30 g
  • Thymian abgezupft
    2 - 3 Zweige
  • Zucker
    ¼ TL
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen
    20 - 30 g
  • Oliven, grün, entsteint (siehe Tipp), in Ringen
    15 g
  • Ziegenkäserolle in Würfeln (1 cm)
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 446 mg
Białko 13 g
Kalorie 2268 kJ / 542 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...